sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Hillborn Organic Coffee


Vierailu Tansanialaisperheen "kahvipanimossa".


Kahvipensas
Päästiin kokemaan jotain huikeeta.
Valmistettiin kahvia ihan alusta asti itse! :)
Ensin poimittiin tarvittava määrä kahvipensaan "marjoja".

Max ja minä kahvipensaan alla.



Tämän jälkeen marjat kuorittiin kuorimalaitteella.
Jäljelle jäi raa'at suomalaisten tuntemat kahvipavut.
Nämä raa'at pavut eivät maistuneet juuri millekkään, lähinnä puun lehdiltä tai ruoholta. Ei siis olisi maun perusteella koskaan uskonut, että niistä valmistuisi kahvia!



Raa'at pavut laitettiin veteen likoamaan ja odotettiin niiden pehmeytymistä.
Huonot kärsineet pavut nousivat pintaan, niitä ei voida käyttää vaan "menevät harakoille."
Tämän jälkeen pavut siirrettiin isoon huhmareeseen, jossa niitä hakattiin ja saatiin jäljelle jäävä todellinen kahvipavun osa.

Työn teossa.

Huhmareen käyttö oli yllättävän raskasta ja niin kun täällä on tapana niin työtähän tekivät niin lapset kuin aikuisetkin!

Keittokota ja huhmare.




Huhmareessa olevat kahvipavut paahdettiin, jolloin niistä tuli suomalaisen silmiin tunnistettavan näköisiä kahvipapuja.

Paahdettuja kahvipapuja

Paahdetut kahvipavut hakattiin huhmareessa jauhoksi ja jauhot laitettiin siivilään, johon kuumavesi kaadettiin päälle.

 Kiehautusta vaille valmis!

Sittern maistettiinkin tekemäämme kahvia täysin tuoreena!






Vierailuun kuului myös perheen itse valmistaman paikallisen banaanioluen maistaminen.

Maistetaampa sitten..
..ja ilmekin kertoo miten hyvää oli!